Kategorier
Finans Nyheter

Forbrukslån

Lån

Det finnes mye som kan kjøpes og mange måter man kan bruke tiden sin på. Om du er en av de som liker å gjøre noe uten om normalen kan det hende at du også er en som ikke liker å følge den vanlige måten å bruke penger på. Trenger du penger kan du fikse dette på mange måter. Hvilken måte som er best kommer nok an på hva slags behov du har og hva du selv liker og trenger. Forbrukslån er en fin måte å finansiere de behovene som vi alle har, men som vi ikke alle kan leve ut. Liker du å reise og ønsker å dra til Bali for å surfe, kan du nok ikke alltid gjøre det.

Lån koster penger. Du bør derfor tenke deg om et par ganger før du tar opp et lån. Om du ikke har råd til å ta opp et lån bør du ikke gjøre det. Vi ser derfor på litt forskjellige ting som kan koste penger om du tar opp et lån.

Renter

Alle lån koster penger. Denne kostanden ved lån er uttrykt i dette konseptet rente. Rente er noe som ikke er så veldig vanskelig å forstå. Alle vet at lån koster. For å regne ut lånekostnaden så må man gjøre det på en eller annen måte. Prosent er en fin måte å regne ut renten da den er fast mens lånet endres seg. Om du ikke forstår eller synes at rente er vanskelig kan det være greit å komme seg i gang med det som skjer slik at du kan fokusere på penger på en annen måte. Mange tenker ikke på penger som noe man tjener, men liker heller å fokusere på bytte. Når man bytter så produserer man noe selv, som man igjen bruker for å få noe fra andre. Dette var mer vanlig i gamle dager da penger ikke var like utbredt og heller ikke like lett å tjene.

Avdrag

Når du tar opp lån så må du betale rente. Det er veldig få som lar deg ikke betale rente. Om du ikke betaler rente på et lån vil du nok heller komme i en situasjon som gjør at lånet vokser veldig raskt. Renta blir ofte lagt på lånet om du ikke betaler den. På denne måten er det viktig at du i hvert fall betaler renta for å holde lånet ditt i sjakk. Hva som passer deg best her kommer nok litt an på hvordan du planlegger å bruke pengene.

Avdrag er det lettere å slippe å betale fordi avdrag er den måten du betaler ned lånet på og den måten du slipper unna å betale på lånet. Hva som passer deg best her kommer også an på hvordan du ønsker å bruke lånet. Er lånet en investering i noe kan det være greit å betale en rente og ikke betale avdrag.